Bordbestilling kun pr telefon​

Kontakt og hør mere​:    Kontakt os

Historie​

Somme i Als vil vide, at kroen er fra 1892, på bygningen står 1893, og første forsikring fik hotellet 2. april 1894 som nybygning “opført i år”. Det fremgår af et omfattende materiale, samlet af museumsinspektør Lise Andersen, Hadsund. Hendes manuskript danner grundlag for et jubilæumsskrift.

Grundlægger af badehotellet var P.C. Pedersen, som i 1881 blev købmand i Als, og som havde næse for tidens trend. Lægerne havde fundet ud af, at havbade var sunde, og kur- og badesteder skød op i Danmark.

Købmanden slog til og byggede “Bad Als”. Lokalt set var der ikke brug for en kro, for afholdsbevægelsen havde nogle år før bygget forsamlings- og dansested. Men Pedersen havde større mål, og snart fik den forvoksende bondeby Als et badested, som kunne sidestilles med købstederne Sæby og Skagens.

Han lokkede med robåd, fortepiano, kroket- og tennisbaner, skyggefuld frugthave med glasveranda, lysthuse, stor elegant pavillon samt åbne og lukkede pavilloner med udsigt over Kattegat, Muldbjerge og Mariager Fjord. Spisesalen var udsmykket af kunstnere, der havde haft gratis ophold, og kroen modtog kun “dannede og agtede personer samt større børn”.

Et udsnit fra en gammel reklameplakat lyder som følger:

PRIMA REFERENCER FRA LÆGER OG ANSETE FAMILIER FORELIGGER, HVORAF NOGLE UDDRAG FØLGER. […] YDERLIGERE OPLYSNINGER SAMT REFERENCE TIL TJENESTE. ÆRBØDIGST, P.C. PEDERSEN, KØBMAND OG LANDMAND.

Kroen har idag længe passeret de 100 år og byder alle velkommen uanset alder.

Nedenfor finder du billeder fra Als Bad’s historie, dokumenteret af gæster og ejere igennem tiden.

Kontakt og hør mere​

Her kan du få oplyst åbningstider og andre informationer vedr. Als Kro & Badehotel

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

"Nu har vi spist der et par gange og prøvet en god portion af menuen.....alt er bare så perfekt og rigtigt rigtigt godt.....fantastisk mad, personale og oplevelse.....vi kommer helt sikkert tilbage!....og prøv lige deres Moules-frites.....nøj det er godt!."

Kolja Ringsted

"Søndag aften besøgte vi Als kro. Vi fik serveret braiseret lamme skank med grov kartoffelmos. Hold da op en dejlig oplevelse. Super veltiltberedt mad. Ønsker jer alt held og lykke i fremtiden. Dejligt at vi har fået et lokalt spisested som laver sådan noget dejligt mad.."

Janie Hedemann Kjelds​

"Tusind tak for god betjening og lækkert mad til Frederiks konfirmation. Service i top og der manglede intet. I var i særdeleshed med til at gøre festen til en uforglemmelige dag for Frederik og hans forældre."

Jane Synnøve Christensen​

Hvad siger vores kunder?​

Vores kunder betyder alt for os - og vi ønsker at betyde det samme for dem.

Følg med på facebook

Vi opdaterer vores Facebook løbende, så liker du os kan du følge med i hvad der sker og eventuelle tilbud.

Fandt du ikke hvad du ledte efter?

Søg blandt vores ydelser, services eller efter generel information.

Vi skaber hyggelig stemning og dejlige omgivelser.

Als Kro & Badehotel

Du er altid meget velkommen til at ringe til os eller kigge forbi kroen

Kontaktoplysninger

Als Kro & Badehotel

Øster Hurupvej 1, Als 9560 Hadsund

Gå til rutevejledning
Tlf.: 98 58 10 01

Vores services og ydelser​